Breu descripció

«Molt gran és el món d’Ariät i tot ell és ple de fantasia: l’habiten tota mena de bèsties i éssers; serralades que volen tocar el cel i petits turons; mars i boscos extensos i d’altres no tant; milers d’estels decorant el seu cel; llocs de gran bellesa i d’altres que amaguen tota mena de perills; la cobdícia d’alguns homes, la heroïcitat d’altres i l’humiliat d’uns pocs són llindars esmolats com espases. Amb tot, un home es sentirà joiós d'haver-se endinsat en aquest món, i més en concret en aquesta colossal extensió de terra emergida de les aigües anomenada Nianitnüak en la llengua de l’antigor, Kontynent en la llengua comuna dels homes, però aquesta mateixa joia farà que no pugui trobar els mots desitjats per descriure’l. I mentre hi romangui no gosarà sortir-ne, no sigui que les portes de la fantasia es tanquin i desapareguin per sempre més.»

M'agradaria que m’acompanyéssiu en aquest viatge a aquest món fantàstic que els seus habitants anomenen Ariät en la llengua de l'antigor, la llengua dels que el van composar.

Voleu saber de mi?     Salutacions cordials companys, amics, algun familiar potser. En definitiva, tots els amants de les lletres escrites.

     Molts de vosaltres us deveu fer aquesta pregunta. Qui és aquest personatge que omple el seu bloc de relats diversos (la majoria propis, d'altres interpretats i/o traduïts), una novel·la per entregues (i el millor de tot és que no s'ha de comprar...), reflexions fetes a partir de frases cèlebres? Doncs bé, esteu al lloc correcte per intentar saber-ho.

     El meu nom és Jaume Carreras Carrasco i estic feliçment casat amb la Lourdes i tenim un fill anomenat Eduard. Vaig néixer a Aiguafreda i des de l'any 2000 que visc a Sant Hilari Sacalm.

     Fins fa poc a la xarxa em trobàveu amb el sobrenom de "Jacacos" o "Jacacos Dago". L'explicació d'aquest sobrenom és senzilla: en un principi buscava un nom que fos poc corrent per donar-me a conèixer a la xarxa. Em vingué al cap aquest jugant un xic amb el meu nom i em semblà prou bé. Aleshores fou quan al fer-me el perfil al Facebook em demanava un cognom, en aquells moments tenia un personatge sobre el qual estava treballant per una de les meves histories i el seu cognom era el de la casa on havia nascut: la casa dels "Dago". Així fou com el vaig afegir al nom que ja tenia.

     Com ja us he comentat abans, soc una persona a la que li agrada i molt escriure i el gènere literari que més em plau, tant per escriure com per llegir, és la fantàstica-èpica. 
      Escric en Català per que és la meva llengua mare, però això no vol dir que rebutgi les altres llengües (res em plauria més que els meus llibres es traduïssin en un munt de llengües). Crec que no hi han gaires autors d'aquest gènere en Català i m'agradaria poder aportar un petit granet de sorra tant a aquest gènere com a aquesta bonica llengua.

     El meu autor preferit, del qual he aprés molt llegint les seves obres i que alhora m'inspira, és J.R.R. Tolkien. La seva narració la trobo exquisida però alhora entenedora i descriu el seu món de fantasia de tal manera que et dona la sensació de poder entrar-hi i formar-ne part (que més voldria que la meva escriptura s'hi assemblés ni que fos un xic molt petit).

     De moment no tinc cap llibre publicat. El manuscrit del que ja tinc acabat (trobareu un breu resum a la pestanya "Els Meus Llibres") viatja buscant una llar que el vulgui acollir. A hores d'ara moltes ja han contesta dient que no els interessa (o que tenen la llista plena) i unes poques (molt poques) tenen el manuscrit per avaluar-lo. Si finalment ningú el vol publicar, sempre em queda l'opció d'auto-publicar-lo.

     Actualment he començat a treballar conjuntament amb la gent de "El Ribot" que m'assessora i m'aconsella sobre tots aquests temes i als quals estic molt agraït. El seu tracte és molt personal, amable, atent i sempre et suggereixen les millors opcions. Per a qualsevol dubte sé que puc comptar amb ells, sempre responen.

     També estic treballant en un altre llibre en que l'argument és més juvenil per la senzilla raó de que el considero més espès i crec difícil de pair pels infants. És per aquest motiu i no per cap altre que no actualitzo amb la freqüència que molts voldríeu el meu bloc, dedico molt de temps a aquest nou llibre i no em queda gaire per fer nous texts i penjar-los. Espero que ho entengueu i em perdoneu.

     També tradueixo i adapto textos en castellà al català, amb la meva aportació personal. Prova d'això són, per exemple, les poesies èpiques "Gestes Catalanes".

     Si us voleu adreçar a mi estic disponible per mitjà del meu correu electrònic:


lynndago@gmail.com

     També a les xarxes socials de Google+, Twitter i Facebook. Per cert, al Facebook tinc una pàgina d'autor. Us en podeu fer seguidors, si és que us plau.

     Tots els meus textos estan registrats a Safe Creative i tenen el seu certificat de registre.
  
     Gracies per haver visitat el meu món de fantasia-èpica. Espero que us hagi agradat i torneu ben aviat.